zaterdag 8 mei 2010

Het "Real Time Web" haalt Wall Street onderuit

Vorige donderdag (6 mei 2010) was het 'all over' Twitter: "Wall Street is collapsing". De Dow Jones ging even 1.000 punten lager. Al snel veerde de belangrijkste index (van de wereld?) terug omhoog. Terug omhoog voor iemand het wist eigenlijk... Wie volgde op het web - zoals dat er velen doen (bijvoorbeeld de site van De Tijd biedt sinds een tijd ook "real time koersen" aan) - zag het in het flits voorbij gaan.

Volgens de website Techcrunch.com gaan rechts en links financiƫle websites ten onder wanneer te veel volk ze komt bezoeken. Tijdens de crash van de Dow Jones donderdag kondigde Google Finance (heel handige site trouwens) aan: "Please try again in 30 seconds", probeer nog eens binnen 30 seconden. Yahoo Finance, de financiƫnsite van Google's zoekrobot-concurrent lag zelfs helemaal plat. Twitter was wel toegankelijk, maar daar was de toon wisselvallig. De ene zei dat de Dow 400 naar beneden ging, de andere 1.000, nog anderen 600. Het "real time web" kon niet snel genoeg volgen op wat in "real life" gebeurde.

Het probleem was dat mensen nog steeds meenden dat de Dow met 1.000 punten naar beneden was, en kochten, terwijl hij ondertussen eigenlijk maar 100 punten meer onder het vorige slot stond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten